Toundra by à Girl Bottines enkellaarsjes Bruin en achterkant Made Boots SARENZA Talons 1 xAtnB4XqwT
it beste van Satchel handbags purse afbeeldingen 17 Bag Backpack

Over het boek


Hoe ziet de arts van
de toekomst er uit?

Waarom beschikken niet alle ziekenhuizen over dezelfde, goede protocollen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle artsen beschikken over de laatste kennis? Hoe krijgen we nieuwe kennis uit de wetenschap zo snel en zo goed mogelijk bij artsen? Hoe helpen we artsen om goede kennis ook toe te passen zonder dat het saai wordt voor hen? Hoe moeten we omgaan met de veroudering van kennis? Wat betekent dit voor opleiden en specialiseren? Hoe kan de zorg van morgen eruit zien?

Antwoorden op die vragen zijn niet eenvoudig – en toch probeer ik ze te geven in dit boek.

Direct bestellen

Animaties


Recente toegevoegd:

  • Delen:

  • 17 Satchel it beste afbeeldingen purse van Bag handbags Backpack gn0rgpwqC

by Women's Peter Totepack 2014 Fjallraven Bag Tote No Review Glenn 1 pgnU8qwP

’Zijn keuzes in zijn
carrière zijn erop gericht
beste 17 it Bag handbags purse afbeeldingen Backpack Satchel van om altijd te werken aan
de allerbeste zorg voor
patiënten’

Erik-Jan Vlieger
(Amsterdam, 1971)

Erik-Jan Vlieger (Amsterdam, 1971) is arts en ondernemer. Hij is afgestudeerd als fysicus en als medicus. Hij begon zijn carrière als fysicus in de radiotherapie en promoveerde daarna in de radiologie. Hij bedankte voor de opleiding tot radioloog en ging als adviseur in de zorg aan de slag bij Plexus (2004). Als managing partner bracht hij Plexus onder bij KPMG (2011), waar hij de zorgpraktijk leidde.

Lees meer

Vanaf 2014 is Erik-Jan ondernemer in de zorg. Hij was intensief betrokken bij Incision, sinds 2017 trekt hij aan zijn eigen bedrijf Alii. Erik-Jan houdt van de zorg en van de wetenschap. Zijn keuzes in zijn carrière zijn erop gericht om altijd te werken aan de allerbeste zorg voor patiënten.


Satchel purse afbeeldingen handbags it van 17 Backpack Bag beste

Erik-Jan boeken
als spreker?


Je kan Erik-Jan boeken voor een conferentie, presentatie en als spreker of dagvoorzitter. Dit kan via de Speakers Academy.


Onderwerpen waar Erik-Jan over spreekt:

1. Kennis in de zorg

Wat heeft de medische wetenschap ons gebracht? Hoeveel nieuwe kennis is er eigenlijk? Hoe verwerken we die kennis nu? Zijn er ook problemen zichtbaar in hoe we het nu doen? Zou dat anders kunnen? Wat zou dat op kunnen leveren, als je het anders zou doen?

2. Big data en slimmer onderzoek doen

Wat is big data in de zorg eigenlijk? Wat kan het opleveren? Hoe kan je zelf aan de slag met Big Data in de zorg? Hoe richt je de zorg zo in dat onderzoek doen de regel is in plaats van de uitzondering? Wat is daar voor nodig? Wat kan dat opleveren?

3. Anders specialiseren en opleiden

Specialiseren we wel slim? Er is zoveel multidisciplinair werken nodig, is dat niet gewoon een bijwerking van verkeerd specialiseren? Is dit oplosbaar of inherent de enorme hoeveelheid kennis die er is? En leiden we nog wel slim op? Is parate kennis eigenlijk een goed idee, hoe schadelijk is het? Wat zou je uit je hoofd moeten weten en wat vooral niet? Hoe ziet de opleiding van de toekomst er dan uit?

4. Slimmere diagnostiek, therapie en een
andere inrichting van het zorglandschap

Hoe werkt het diagnostisch proces ook al weer? Hoe doe je dat als je maximaal gebruik wil maken van alle beschikbare kennis? Wie zou dat moeten doen, de huisarts? Het ziekenhuis? En hoe krijg je de hoogste kwaliteit in therapie? Hoe kom je tot de beste richtlijnen en protocollen? Hoe zorg je ervoor dat die ook uitgevoerd worden? Hoe kan je vaststellen of dat ook werkelijk gebeurt? Geeft dat ruimte voor andere spelers in het zorglandschap? Is dat wenselijk of niet?

5. Klinische netwerken in de zorg

Er is zoveel nieuwe kennis - het is voor een individuele arts ondoenlijk om dat bij te houden. Klinische netwerken van artsen die ziekenhuisoverstijgend samenwerken rondom patiëntengroepen, kunnen veel goeds brengen:
• slimmer en sneller toepassen van nieuwe kennis in diagnostiek en therapie
• slimmer en sneller onderzoek doen
• leren van het eigen handelen
• andere carrière mogelijkheden creëren voor artsen
Hoe ziet dat er uit? Hoe krijg je dit van de grond? Is het leuk, om zo te werken?Voor Modieuze 2015 Tassen Kinderen Despicable Me School Minions Tas qwfdwY

6. Artificial Intelligence: concurrent of
samenwerkingspartner voor artsen?

Er zijn inmiddels producten van artificial intelligence op de markt voor de zorg (bijvoorbeeld Watson). Gaan dit soort producten artsen beconcurreren? Artsen hebben een monopolie op het verkopen van gezondheidswinst - blijft dat intact met dit soort concurrentie? Of gaan dit soort producten de positie van artsen juist versterken? Welke rol kunnen artsen daar nu in spelen?

7. Personalised medicine, shared decision
making en wetenschappelijke kennis

Veel patiënten ervaren de zorg als paternalistisch - ze voelen zich vaak te weinig meegenomen in beslissingen over hun behandeling. Tegelijk ervaren artsen dat protocollen en richtlijnen dwingend kunnen zijn en hen geen ruimte bieden voor personalised medicine en shared decision making. Toch is het zo dat de kwaliteit van de zorg het hoogste is als protocollen en richtlijnen zo goed mogelijk gevolgd worden. Dit lijkt een tegenstelling, zoals sommige partijen beweren (RVS) - maar in de basis is dat zeker niet zo. Hoe is dit probleem dan op te lossen? Hoe volg je de wetenschap nauwgezet, biedt je de hoogste kwaliteit zorg en is er toch ruimte voor personalised medicine, shared decision making en plezier in het werk?

8. Plezier in het werk voor artsen

Plezier in het werk voor artsen is cruciaal voor hoge kwaliteit zorg, maar onder artsen komt burnout veel voor. De voortrazende wetenschap kan een gevoel oproepen dat het allemaal niet bij te houden is en dat het werken het karakter krijgt van kookboekgeneeskunde. Hoe is dit op te lossen? Hoe is voor artsen het vak écht leuk te houden / krijgen? Hoe zijn voor artsen veel mooiere carrièrepaden te creëren?

326788 300 Dames Groen Elizabeth Wedges Stuart Phedre nvrYx1Ovq